74 anniversariu di a vittoria di l'8 di maghju 1945
9 di maghju 2019

Stu marcuri 8 di maghju s'hè fattu à u Memoriale di a Guerra, a commemorazione di a Vittoria di l'8 di maghju di u 1945, preceduta da a messa in a chjesa di l'Immaculata Cuncizzioni. A cerimonia hè stata introdutta da a lettura di u manifestu di u presidente di l'UFAC è da a lettura di u missaghju da u Sicritariu di Statu à u Ministru di e Forze Armate, a Signora Geneviève Darrieussecq, dopu seguita da trè ghirlande di fiori da u coronellu Daniel Thibaudin. è u cumandante Lefevre, chì rapprisenta u 2 REP di Calvi, da u sgiò Jacques Quilichini, presidente di a Francia Souvenir, sezione Balagne è Me Henri Nappi, 1er adjoint, da u sindaco, Jean-Joseph Allegrini Simonetti è u maiori Pichot di a Gendarmeria di u Brigata Ile-Rousse.
Un apperitivu era tandu prupostu da a municipalità in a sala di l’atti.

Spettaculu – 25/11

Dans le cadre de la Festa di a lingua, la Municipalité de L’Ile-Rousse a offert aux scolaires (3èmes et 4èmes classes bilingues) la représentation...

leghje più